Bilim adamlarının üretmeye çok yaklaştığı çipler, insan beynini yakından ilgilendiren hastalıkları tamamen bitirebilirken aynı zamanda artırılabilir insan hafızası olarak nitelendirilen bu yeni teknoloji sayesinde unutkanlıkların önüne geçmek de mümkün olabilir!

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tıp alanında yaşanan yeniliklerin de son derece hızlandığı bir dönemde yaşıyoruz. Ancak durum böyle olsa da hala beyin ile alakalı hastalıkların tedavisinde çığır açan bir yenilik göremiyoruz. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin biyomedikal mühendisi Dr. Theodore Berger ise bu durumu değiştirecek büyük bir yeniliğe imza atabilir.

Dr. Berger, beyne yerleştirilen küçük bir çip ile hafızayı uzun süreli hafızaymış gibi saklayabilmeyi başardı. Ancak yine de söz konusu testin hala deneme sürecinde olduğunu söylemeyi ihmal etmedi. Fareler üzerinde oldukça başarılı sonuçlar veren bu çiplerin insanlar üzerindeki testlerine olabilecek en kısa süre içerisinde başlanacağı ifade ediliyor.

Artırılabilir insan hafızası pek çok hastalığa çare olacak

Artırılabilir insan hafızası hususunda başarılı denemeler gerçekleştiren Dr. Berger, söz konusu çiplerin başta Alzheimer hastalığı olmak üzere pek çok beyin kaynaklı hastalığın ilacı olacağını düşünüyor. Tüm bunların yanı sıra çiplerin hasta olmayan kişiler üzerinde kullanılması durumunda hafızayı da ciddi anlamda güçlendireceği tahmin ediliyor. Bakalım ilerleyen süreçte bu konudaki gelişmeler nasıl olacak?

KAYNAK:

http://www.teknolojiks.com/arttirilabilir-insan-hafizasi-geliyor/79/